torstai 1. joulukuuta 2011

Mahlzeit! Part 2

Ravintolaruuasta tällä kertaa.

Ensinnäkin... Täällä on ihan hirveä valikoima ravintoloita... Kaikkia ravintoloita ei ole mahdollisuutta testata, mutta jotain yhtäläisyyksiä ja eroja on havaittavissa ja jotain voin vinkata vierailijoille/vaihtoon tulevalle.

Mensa. Tämä tulee painaa mieleen jos tulet opiskelemaan Saksaan. Paikallinen Juvenes, eli opiskelijaravintola. Hintataso pääruuassa on 1,90e, 2,20e tai "premium" n. 4e. Näihin kuuluu vaihtelevasti liha- ja kasviruokia lisukkeineen ja joskus pelkkä liha/kastike. Sitten mielenkiintoiseen vaiheeseen: pääset valitsemaan linjastolta lisukkeita (salaattia, perunaa, pastaa, kypsennettyjä vihanneksia, ...), juomaa (ei maitoa :<) ja leipää ja jälkkäreitä. Kaikesta tosin maksat erikseen. Pitäisi varmaan kysyä mitä jokainen kippo maksaa... Mutta siihen tulokseen ollaan tultu, että jos ottaa ruuan, juoman ja salaatin, maksaa nämä n. 4e. Sitten on tietysti punnittavia ruokia, esim. salaatti- ja pastabuffet, joissa on kilohinta. Miika onnistui ottamaan buffetissa yli 6e maksavan annoksen, mutta se sisälsi yli puolet täyttä lihaa :)

Laatu on yleisesti... noh... menettelevää. Kastikkeet ovat kammottavia, salaatti voi joskus yllättää positiivisesti ja lihaa saa etsiä. Kummallisin asia kuitenkin on, että annokset annetaan valmiina lautasilla, jolloin valitettavasti joutuu heittämään ruokaa pois kun annokset ovat liian isoja. Miinuksena voi Vaihingenin kampuksen Mensan linjastojärjestelyistä sanoa, että SE ON TÄYSI KAAOS. Jos entinen ja nykyinen Newtonin järjestely aiheuttaa päänvaivaa... niin se on järjestelyltään pettämätön tähän verrattuna. Porukka poukkoilee täällä minne sattuu ja jonotus on niin yliarvostettua muualla kuin kassalla. Kassajonot luikertelevat ruokalinjastoille ja niiden välissä. Luulet jonottavasi ruokaa, mutta 10 minuutin päästä tajuat olevasi kassajonossa. Onneksi alakerrassa on "premium" -ravintola, josta saa myös tätä tavallista mättöä. Linjajärjestely on siellä saksalaisen linjakas, eikä etuilua ole :)


Toinen suosikkipaikka on kiinalaisketju, "Hotalo". Mössöriisiä sweet&sour kastikkeella ja hyviä vihanneksia. Ja kevätkääryleitä. Mutta mössöriisi on parasta :) Ja kuten kuvastakin aiemmin näkyi, annokset saa leffoista tutuista pahvilootista! Übersöpöä. Hinta on noin 2-2,5e/laatikko.


Saksalaisruuista parasta ollaan saatu Zum Paulanerilta. Ruokalistassa on paikallisia erikoisuuksia (spätzleä) ja tavallisempia saksalaisruokia (lihaa, wurstia, schnitzeleitä). Olutta on, eikä mielestäni mitään hullumman makuista. Ruokalistaa ollaan yritetty lukea saksaksi,mutta jotenkin sieltä tulee aina ylläreitä ;)


Gärtringenin oma Seris, eli kepappila, palvelee auliisti kun mieli tekee döneriä tai pitsaa. Pitsaa ei olla vielä kokeiltu, mutta döner on ihan hyvää. Plussaa omatekoisesta leivästä ja tuoreista salaateista! Täällä pitakepappiin ei tule sitä iänikuista kaaliraastetta (kuin Suomessa), vaan ihan normisalaattia, tomaattia, jalapenoja, sipulia ja marinoitua punakaalia. Jugurttikastike on yleensä oletuksena, jos ei muuta sano. Joissakin paikoissa kastikkeessa on häiritsevän paljon tilliä, jonka yleensä assosioin kalarokiin... me not like. Döner 3,5e, kepap ranuilla ja salaatilla - kebab teller 4-5e (valtava annos)


Yleisesti annokset ovat valtavia, vaikka hinta ei päätä huimaa. Täällä taitaa ravintolaruuassa olla halvempi verotus, kun annosten hinnat ovat niin alhaiset. Hintaa ravintolakäynnille tuo kuitenkin juomapuoli. Vaikka olut maksaisikin 2e, maksaa vesi vähintään saman verran ja colasta joutuu pulittamaan 3-4e. Halvempaa juoda siis olutta. Hanavettä/jäävettä ei ravintoloissa tarjoilla... Pubeissakin tekee mieli kuljettaa tuoppi vessaan ja täyttää tuoppi siellä vedellä kuin tilata 3e kivennäisvesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti